De website van uw school is uw visitekaartje. Maar uw website kan meer zijn dan missie, visie en contactgegevens. Ouders zullen uw site vaker bezoeken als ze bijvoorbeeld een verslag lezen van het schoolreisje van hun kind. Geschreven door de kinderen zelf. Met foto’s. Of zelfs met een YouTube-filmpje. Gekoppeld aan Twitter en Facebook.

Als kinderen zelf als ‘verslaggever’ hun schoolbelevenissen op de website van de school zetten, leren ze onder begeleiding en spelenderwijs met internet om te gaan. Wat zet je wel online en wat niet? Wat zijn de risico’s? Ook ervaren ze hoe leuk het is om ‘gelezen te worden’. Want bijvoorbeeld vader en moeder, opa en oma en vriendjes en vriendinnetjes kunnen hún verslag over het laatste schoolreisje lezen op de site. Dat motiveert de kinderen om ‘iets met taal te doen’ en stimuleert hun taalontwikkeling.

Nieuwsbrief en schoolkrant in één. 
SchoolsiteVanNu is ook een uitstekend middel om contact te leggen met ouders. Het is de nieuwsbrief en schoolkrant in één: naast formele informatie over ouderraad, schoolkosten en klachtenprocedure ook een informeel verslag van een schoolexcursie, sportdag of kijkmiddag. Geen strookjes meer met mededelingen van school die te laat en verfrommeld teruggevonden worden in de rugtas of jaszak van het kind. Elke ‘post’ ligt meteen thuis op de digitale mat. Ouders zijn direct op de hoogte en raken betrokken bij de activiteiten in en rond de school. Daardoor zetten ze zich ook eerder in als hulpouder.

Koppelen aan social media
SchoolsiteVanNu koppelt nieuws gemakkelijk aan Twitter en Facebook. Zo benut uw school de social media optimaal, zonder dat dit extra tijd kost. Heeft u al een nieuwsbrief? Maak hem onderdeel van de site. Meer hierover; De mogelijkheden en privac van internet communicatie

 

Speerpunten!

Leerzaam voor de leerling

Leerlingen maken op een veilige manier kennis met de mogelijkheden van het internet, zij voeren de kennis mbt stellen en spellen in de praktijk uit en zullen eigenaarschap ontwikkelen. Trots op je eigen verslag!

Aantrekkelijk voor de ouders

Ouders raken meer betrokken bij wat er speelt op school omdat zij hier nu, via de digitale weg, meer van zullen zien en horen. Dit kan via eigen kinderen, ouders van klasgenoten en zelfs via de sociale media. Ook voor nieuwe ouders zal een actuele aantrekkelijk website als een katalysator werken.

Gemakkelijk voor de school

De nieuwsbrieven met belangrijke informatie zullen niet in tassen blijven liggen, maar zijn 24/7 benaderbaar en openbaar! Dit scheelt veel gedoe (nieuws verzamelen, kopiëren en uitdelen). Door alles op je website te hebben staan (ipv op Facebook of externe toepassingen) zal uw school ook beter vindbaar zijn en blijven. Een schoolsite voor en door het onderwijs, een prachtig visitekaartje!

Extra voordelen:

Het concept, zo ook de website, wordt verzorgd door Jan-Willem Duim, groepsleerkracht, ict-er en vormgever. Een ander voordeel is dat u, betreft het webontwerp, een eenmalig bedrag betaalt en niet vastzit aan maandelijkse kosten waardoor het goedkoop lijkt, maar duurder is.